top of page

Art-Inspired Interior Design - #2 Hokusai - Marele val




Cea de-a doua sursă de inspirație din seria Art-Inspired Interior Design este reprezentată de una dintre cele mai renumite opere de artă japoneze din lume: pictura “Marele val” realizată de celebrul artist Katsushika Hokusai.



Tapetul inspirat din nuanțele de albastru și gălbui ale picturii, redau ambientul inspirat din opera de artă a lui Hokusai și aduc elementul artistic și dramatic în spațiul amenajat.


Corpul de iluminat ce orbitează deasupra mesei, prin forma organică amintește de viața marină și poate fi interpretat după imaginația fiecăruia: fie te poate duce cu gândul la valurile învolburate din pictură, sau către o scoică de pe fundul oceanului.


Iluminarea ambientală subtilă redată de cele două aplice pune în valoare culorile și texturile, creând o atmosferă calmă și relaxantă, asemănătoare cu cea din pictură.





Lucrarea “Marele val” face parte din seria “36 de vederi ale Muntelui Fuji”, prin care a revoluționat arta japoneză folosind din plin pigmentul Albastru de Prusia.


Prin intermediul paletei de culori, Hokusai reușește să creeze o imagine dinamică unui tsunami, folosind albastrul intens pentru a evidenția mișcarea și energia valurilor. Culori luminoase și vii sunt folosite în zonele valurilor și ale cerului, pentru a adăuga și mai multă dinamică și contrast în cadrul scenei.




 

Produse





Comentários


bottom of page